Një përmbledhje e luftës kundër Profetit dhe familjes së tij nga të ashtuquajturit "shokët" e tij.

 

Kishte shumë intriga politike gjatë ditëve dhe javëve rreth vdekjes së Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij të shenjtë. Detajet e të gjitha këtyre ngjarjeve të tmerrshme gjenden në librat e famshëm të Tarikh dhe Hadis.Gjatë ditëve të fundit të Profetit të Shenjtë, disa shokë komplotuan për t'i mbyllur gojën me çdo mjet të nevojshëm.Pas vdekjes së tij, ata marrin pushtetin politik nga pasardhësi i tij i caktuar, imamit Ali.

Ata gjithashtu marrin pronat e Profetit të shenjtë dhe refuzojnë t'i japin asgjë vajzës së tij.Pas shumë korrupsione, njerëzit revoltohen dhe zgjedhin Imam Aliun si trashëgimtar të ligjshëm të Profetit të shenjtë.Sahabët dhe djemtë e tyre bëjnë luftë të hapur kundër imam Aliut. Ata vrasin imam Aliun dhe djemtë e tij.

Për të përfunduar grushtin e shtetit, armiqtë e Profetit përpiqen të ndryshojnë Islamin.Ata i lavdërojnë komplotistët dhe hipokritët.Ata përpiqen të ndryshojnë mësimet e Profetit të Shenjtë përmes librave të miratuar nga qeveria.Ata shkruajnë historinë dhe traditën në të cilën ia atribuojnë gjëra të rreme Profetit të Shenjtë.

 

Këtu japim vetëm një llogari të shkurt. 

 

1. Komploti i Ghadirit – sahabët komplotojnë për të marre pushtetin politik nga pasardhësi i emëruar i Profetit të shenjtë.Profeti i Shenjtë e cakton imam Aliun si pasues të tij në një vend të quajtur Ghadir-e-Khumm.Të gjithë sahabët e urojnë Imam Aliun që u bë udhëheqësi i tyre. Mirëpo, disa sahabë nuk e donin imam Aliun.Njëra prej gruas së Profetit, Aishja, gjithashtu e urrente imam Aliun. U hartua një plan për marrjen e pushtetit nga Imam Aliu.Një nga gratë e Profetit,Aishja, gjithashtu e urrente imam Aliun. U hartua një plan për marrjen e pushtetin nga Imam Aliu.

 

2. Profeti i Shenjtë u helmua – shokët i kërkojnë Aishes dhe Hafsës që të heqin qafe Profetin.

 

Sahabët që nuk e donin imam Aliun, donin të siguroheshin që Profeti i shenjtë të mos bënte asnjë lëvizje tjetër për të siguruar udhëheqjen e tij.Sahabët që nuk e donin imam Aliun, donin të siguroheshin që Profeti i shenjtë të mos bënte asnjë lëvizje tjetër për të siguruar udhëheqjen e tij.Ato përfshijnë dy gratë e Profetit, Aishen dhe Hafsa.

Këto gra nuk e donin Profetin. Ata e urrenin edhe imam Aliun. Babai i tyre Ebu Bekri dhe Umari ishin komplotistët kryesorë të grushtit të shtetit.Ata i kërkojnë Aishes dhe Hafsasë që ta helmojnë Profetin. Aishja fut një lëng misterioz në gojën e Profetit. Ishte helm. Profeti fillon të ndjejë dhimbje të mëdha. Po i grisen brendësia. Por ai nuk vdes menjëherë siç e prisnin.

Ata i kërkojnë Aishes dhe Hafsasë që ta helmojnë Profetin. Aishja fut një lëng misterioz në gojën e Profetit. Ishte helm.Profeti fillon të ndjejë dhimbje të mëdha.Brendësia e tij po grihet. Por ai nuk vdes menjëherë siç e prisnin.

 

3. Komploti i namazit - Aishja cakton Ebu Bekrin për të udhëhequr njerëzit në namaz.

 

Profeti i Shenjtë është shumë i sëmurë. Ai nuk mund të vijë në xhami për të udhëhequr njerëzit në namazin me xhemat.Aishja fabrikoj një mesazh në emër të Profetit të shenjtë. Ajo thotë se Profeti i Shenjtë dëshiron që Ebu Bekri të udhëheqë namazin. Ebu Bekri shkon dhe merr detyrat e namazit.Është për t'i bërë njerëzit ta pëlqejnë atë, dhe gjithashtu për t'i bindur ata që ta pranojnë atë si dikë të caktuar nga Profeti për të udhëhequr muslimanët në vend të tij.

Aishja mendoi se njerëzit do të mendojnë se Profeti i shenjtë kishte ndryshuar mendje dhe kishte emëruar Ebu Bekrin.Por kur Profetit i thuhet se Ebu Bekri po i udhëheq muslimanët në lutje, ai ngrihet pavarësisht dhimbjes së tij. Ai i kërkon imam Aliut dhe Abbasit që ta mbajnë atë.Profeti i Shenjtë mbështetet teksa ecën me dhimbje drejt xhamisë. Ai shkon në pjesën e përparme ku qëndron Ebu Bekri duke udhëhequr muslimanët.Profeti i Shenjtë e shtyn mënjanë Ebu Bekrin. Pastaj Pejgamberi i Shenjtë i kryen vetë lutjet.

 

4. Ushtria e Usamës – shokët nuk i binden Profetit të shenjtë dhe refuzojnë të bashkohen me ushtrinë.

 

Profeti i Shenjtë e dinte se Aishja dhe Hafsa i kishin dhënë atij helm. Ai gjithashtu e dinte se baballarët e tyre po planifikonin marrjen e pushtetit.Profeti i Shenjtë dëshiron që të gjithë ata të largohen nga Medina në kohën e vdekjes së tij. Profeti organizon një ushtri dhe e bën Osamen komandantin e saj. Osama është vetëm 17 vjeç.

Profeti urdhëron të gjithë të bashkohen me ushtrinë e Osamës. Ai urdhëron Osama që t'i çojë njerëzit në kufi. Ebu Bekri, Omeri dhe të gjithë komplotistët refuzojnë të regjistrohen në ushtri. Profeti jep përsëri urdhër për t'u bashkuar me ushtrinë.

Shokët fillojnë të bëjnë justifikime se Osama është shumë i ri, ju jeni shumë i sëmurë dhe Medina do të ishte e pambrojtur. ASHABËT kundërshtojnë urdhrin e Profetit. Ata thanë se Profeti e bëri gabim.

Planifikuesit e grushtit të shtetit e akuzojnë Profetin se është shumë i sëmurë dhe nuk mendon drejt. Gjenerali Osama pret me ditë të tëra. Pleqtë kanë refuzuar të bashkohen. Profeti i Shenjtë shkon në minber dhe mallkoi ata që nuk iu bashkuan ushtrisë së Osamës.

 

5. Stilolaps dhe letër – shokët refuzojnë ta lënë Profetin të shkruajë testamentin e tij të fundit.

 

Profeti i Shenjtë është i shtrirë në shtratin e tij të vdekjes. Është e enjte fatale. Shokët janë ulur rreth shtratit të tij. Umari është aty për t'u siguruar që asgjë të mos ndodhë që mund të prishë planin.Kur Profeti i Shenjtë kërkon stilolaps dhe letër, Omeri refuzon ta sjellë atë. Ai e di se çfarë do të shkrua Pejgamberi.Profeti i Shenjtë përsëri thotë më sillni një material shkrimi që të shkruaj një udhëzim të rëndësishëm që të mos humbisni kurrë pas meje.

Omeri thotë se Profeti është shumë i sëmurë. Ai po flet pa kuptim. Ai ka humbur mendjen. Ne e kemi Kuranin me vete. Libri i Zotit na mjafton. Shokët e mirë zemërohen.Ata akuzojnë të tjerët për mosbindje ndaj Profetit të shenjtë dhe për fyerje të tij. Profeti i Shenjtë tani nuk mund ta shkruajë testamentin e tij. Do të ishte e pavlefshme pasi të akuzoheshin për çmenduri.

 

6.  Komploti Sakifes – shoket zgjedhin fshehtas Ebu Bekrin si udhëheqës të ri.

 

Profeti vdes të hënën.Trupi i tij i shenjtë është i shtrirë në shtëpinë e tij.Ebu Bekri dhe Omeri shkojnë fshehurazi në Sakif.Ata nuk e informojnë Imam Aliun apo dikë tjetër nga familja e Profetit. Në Sakife, komplotistët zgjedhin Ebu Bekrin si sundimtarin e ardhshëm të muslimanëve. Imam Aliu ishte i zënë me funeralin.

 

7. Konfiskimi i Fadakut - Pasuria e zonjës Fatime është vjedhur nga Ebu Bekri.

 

Ebu Bekri ka frikë se Imam Aliu mund të revoltohet. Aishja ka frikë se Fatimeja mund të bëhet e pasur duke fituar tokat që zotëronte Profeti. Aishja trilloi një hadith.Ajo tregon se babai i saj Profeti ka thënë se të dërguari nuk lënë trashëgimi familjes së tyre, sepse çdo gjë që ka mbetur nga pasuria e tyre është e gjitha për t'u përdorur si sadaka për umetin.

Ebu Bekri e përdor këtë si justifikim për të rrëmbyer trashëgiminë e vajzës së shenjtë të Profetit, Fatimes. Kur Fatimeja i kërkon Ebu Bekrit t'i kthejë ato që i takojnë, ai refuzon dhe vendos hadithin e rremë.

Zonja Fatime zemërohet shumë me Ebu Bekrin. Ajo nuk foli më kurrë me të. Ajo i tha atij se do t'i ankohej babait të saj të shenjtë për të. Zonja Fatime e paralajmëron Ebu Bekrin se do ta mallkojë atë në çdo namaz. Aishja është e zemëruar me Fatimen. Aishja planifikon të heshtë përgjithmonë Fatimen dhe Aliun.

 

8. Sulmi në shtëpinë e zonjës Fatime - ashabet në krye me Umarin djegin shtëpinë e Fatimes.

 

Imam Aliu dhe pasuesit e tij të vërtetë kishin refuzuar ta pranojn Ebu Bekrin si udhëheqësin e tyre legjitim. Ebu Bekri e urdhëron Omerin që t'i sjellë të gjithë, me forcë nëse është e nevojshme, dhe t'i bëjë të betohen për besnikëri.Omeri rrethon shtëpinë. Omeri dhe banda e tij qëndrojnë jashtë shtëpisë së Fatimes dhe Aliut. Omeri i bërtet Imam Aliut që t'i sjellë të gjithë rebelët te Ebu Bekri dhe ta pranojë atë.

Kur Imam Aliu refuzon ta njohë Ebu Bekrin, Omeri i vuri zjarrin shtëpisë së Fatimes. Atij i thuhet se vajza e Profetit dhe nipërit e tij janë brenda.Omeri thotë se nuk i intereson. Fillon sulmi me zjarrvënie. Zonja Fatime bërtet. Dera e djegur bie mbi të. Ajo ishte shtatzënë. Ajo humbet fëmijën e saj të palindur. Ai ishte quajtur Mohsin.

Umeri dhe banda e tij hyjnë në shtëpi dhe e arrestojnë Aliun. E lidhin Aliun me litarë dhe e tërheqin në tokë drejt Ebu Bekri.

 

9. Varrimi i fshehtë i Zonjës Fatime - Zonja Fatime i kërkon Imam Aliut që të ndalojë Abu Bekrin dhe Umarin që të marrin pjesë në varimin e saj.

 

Ebu Bekri ka autorizuar një sulm në shtëpinë e Zonjës Fatime. Zonja Fatime u plagos rëndë kur Umari dhe njerëzit e tij sulmuan shtëpinë e saj. Ajo vdiq tre muaj më vonë.Zonja Fatime i kërkoi Imam Aliut që ta varroste fshehur gjatë natës. Fatimja nuk donte që Ebu Bekri dhe Omeri të merrnin pjesë në varrimin e saj. Aliu e varrosi vajzën e shenjtë të Profetit natën. Askush nuk e njeh varrin e Fatimes deri më sot.

 

10. Masakrat e Zekatit – Ebu Bekri vret mijëra besimtarë që mohojnë udhëheqjen e tij.

 

Mijëra njerëz kishin qenë në Ghadir. Ata ishin dëshmitarë të emërimit të Imam Aliut si Imam, Udhëheqës i tyre. Por pas vdekjes së Profetit, ata u befasuan kur zbuluan se Imam Aliu nuk ishte sundimtari, por ishte Ebu Bekri.Ata nuk ishin në Medine kur Profeti vdiq. Ata donin të dinin se çfarë kishte ndodhur. Ndaj, mijëra njerëz ndaluan së paguari taksat e tyre derisa çështja të zbardhet.Ebu Bekri nuk donte një hetim publik. Aisha shpiku një hadith tjetër që i atribuohet Profetit se njerëzit që nuk i binden sundimtarit janë femohues dhe duhen vrarë. Ebu Bekri urdhëroi menjëherë gjeneralin e tij Khalid bin Welid të shkonte dhe të paralajmëronte fiset arabe që ose të nënshtroheshin ose të vdisnin.Ebu Bekri donte të heshtte të gjithë opozitën. Halidi vrau mbi njëzet mijë ndjekës të Profetit. Sundimi i Ebu Bekrit tani ishte i sigurt.

 

11. Ndalohet dituria – Sundimtarët e rinj i nxjerrin jashtë ligjit thëniet e Profetit dhe sunetin e tij.

 

Ebu Bekrit nuk i pëlqejn njerëzit që transmetojn thëniet e Profetit. Ashabet e mirë kundërshtun atë që pohon Aishja dhe hipokritët e tjerë. U bë një plan për t'i dhënë fund kësaj.Ebu Bekri dogji koleksionin e tij të haditheve. Ai gjithashtu ndaloi shkrimin e hadithit.Omeri në mbretërimin e tij ndëshkoi këdo që raportonte se çfarë kishte thënë apo kishte bërë Profeti.

 

12. Uthmani u vra – dishepujt vrasin kalifin e tretë për korrupsionin e tij.

 

Aishja donte që Talha të ishte udhëheqëse. Por kur Umeri vdiq, ai e la Osmanin si kalif të ri. Osmani ishte nga fisi Omeya, i cili e kishte kundërshtuar gjithmonë Profetin. Osmani ishte i korruptuar si klani i tij Omeyad.Uthmani bëri guvernator nga të afërmit e tij, por nuk u dha ndonjë pozitë të lartë njerëzve të Aishes. Ajo nuk e pëlqente këtë. Aishja filloi ta urrente Osmanin.

Ajo përhapi urrejtje për të. Përfundimisht shumë ashaba u rebeluan dhe e vranë Osmanin. Ëndrra e Aishes ishte gati duke u realizuar. Ajo mendoi se Tulha tani mund të ngrihej në pushtet.Por kjo nuk ishte për të qenë. Me kërkesë popullore, Imam Aliu u zgjodh si Kalif i ligjshëm. Aishja u tërbua nga zilia.

 

13. Masakra e Basrës – Pasuesit e Imam Aliut në Basra janë masakruar nga Aisha.

 

Imam Aliu refuzoi t'i jepte ndonjë pozicion Talhas ose Zubejrit. Aishja ishte shumë e çmendur. Aisha bëri një komplot me Talhen dhe Zubeirin. Aishja fajësoi Imam Aliun për fshehjen e vrasësve të Osmanit.

Shumë njerëz ranë pas gënjeshtrave të Aishes kundër Imam Aliut. Aisha udhëhoqi rebelim kundër imam Aliut. Aishja ngriti një ushtri dhe marshoi në Basra, baza e pushtetit të Aliut.

Ajo i dha urdhër ushtrisë së saj që të vriste pasuesit e Imam Aliut.Mijëra pasuesit të Imam Aliut u vranë në Basra.

 

14. Beteja e devesë – Aishja shkon në luftë me imam Aliun.

 

Imam Aliu udhëhoqi ushtrinë e tij dhe u nis për në Basra. Ushtria e Aishes e takoi gjatë rrugës. Aishja ishte ulur mbi një deve dhe jepte urdhra si komandant i ushtrisë së saj. Imam Aliu e paralajmëroi këtë grua të Profetit që të kthehej në shtëpinë e saj dhe të qëndronte brenda ashtu siç i kishte thënë Zoti.

Aishja nisi sulmin ndaj forcave të Aliut. Njerëzit e Imam Aliut luftuan dhe mundën ushtrinë e saj. Talha dhe Zubairi u vranë në Betejën e Devesë.Njerëzit e Imam Aliut ishin aq besnikë saqë vranë devenë e komanduar nga Aisheja. Aishen e shoqëruan me një deve të ndryshme për në Medine dhe u vendos nën shtetrrethim. Aishes iu vu në arrest shtëpiak në Medine.

 

15. Beteja e Siffinit – Muavija shkon në luftë me Imam Aliun.

 

Në këtë pikë të historisë, në vitin 660, kishte 3 parti ose shiitë: Shiitët e Uthmanit, Shiitët e Imam Aliut dhe Shiitët e Muavijes.Muavija ishte guvernator i Damaskut. Ai ishte i afërm i Osmanit nga fisi Omeya.Omeri e kishte caktuar Muavijen. Muavija tani po ëndërronte të bëhej kalifi i ardhshëm. Muavija e urrente Profetin dhe imam Aliun.

Aishja e përkrahu Muavijen dhe e nxiti që ta largonte imam Aliun nga Kalifati. Muavija e dëgjoi Aishen dhe nisi luftën kundër imam Aliut. 

 

16. Vrasja e Imam Aliut – Muavija e vret imam Aliun.

 

Edhe Muavija edhe Aisheja luftuan kunder imam Aliun, por nuk mundën ta mposhtën. Muavija pajtoi një vrasës për të vrarë imam Aliun. Imam Aliu ishte në namazin e mëngjesit në xhaminë e Kufes.

Imam Aliu ishte  i vrarë  me shpatë teksa i përkulej Zotit. Imam Aliu ra dëshmor në një natë shumë të shenjtë dhe të fuqishme të Ramazanit. Aishes iu tha se imam Aliu është vrarë. Vdekja e Imam Aliut ishte lajm i mirë për Aishen. Aishja e falënderoi Allahun që imam Aliu kishte vdekur. Aishja u përkul e lumtur që armiku i saj ishte vrarë.

 

17. Imam Hasani Helmohet - Muavije i jep ryshfet gruas së Hasanit për ta helmuar atë.

 

Imam Aliu ishte vrarë. Megjithatë, djemtë e imam Aliut, Hasani dhe Huseini ishin ende gjallë. Muavija planifikoi të tundoj Xhudën, gruan e Imam Hasanit.Muavija i premtoi Xhudës se do ta martonte me djalin e tij Jezidin. Muavija i tha Xhudës se do të bëhesh mbretëreshë nëse mund ta heqësh qafe Imam Hasanin.Imam Hasani u helmua nga gruaja e tij lakmitare. Imam Hasani u vra njësoj si Profeti. Gjyshi i shenjtë dhe nipi i tij u vranë të dy nga helmimi. Joda nuk mori asgjë. Muavija e theu premtimin që i kishte dhënë asaj.

 

18. Trupi i Imam Hasanit përdhoset – Aishja gjuan shigjeta mbi trupin e nipit të Profetit, Hasanit.

 

Imam Hasani u vra me helmim. Imam Husejni i shqetësuar e lau trupin e tij të pajetë. Imam Husejni tha se do ta varroste Hasanin pranë Profetit të shenjtë.Aishja nuk pranoi që imam Hasani të varroset pranë gjyshit të tij. Aishja i tha imam Husejnit që imam Hasani të varroset diku tjetër. Aishja nuk donte që imam Hasani të varroset në xhami.

Imam Husejni e injoroi Aishen dhe u përgatit për të varrosur vëllain e tij pranë varrit të Profetit të Shenjtë. Trupi i imam Hasanit u mor për ta varrosur pranë gjyshit të tij. Aishja u tërbua.Ajo urdhëroi guvernatorin e Medinës që ta pengonte me çdo kusht varrimin e Hasanit. Guvernatori u kërkoi trupave të ndalonin procesionin e varrimit të Imam Hasanit. Trupat hodhën shigjeta mbi trupin e shenjtë të Imam Hasanit.

Imam Husejni e solli trupin e Imam Hasanit në shtëpinë e tij. Trupi ishte plot me shigjeta. Imam Husejni qau ndërsa mori shigjetat nga trupi i të shqetësuarit. Imam Hasani më pas u varros në varrezat Baki. Varrezat Baki janë jashtë xhamisë së Profetit në Medine.

Aishja u gëzua që imam Hasani vdiq dhe u varros. Muavija kishte hequr qafe djalin e madh të Aliut. Aishja e këshilloi Muavijen që të hiqte qafe edhe Husejnin. Muavija e ndjeu se mbretërimi i tij tani ishte i sigurt.

Muavija e dinte se një grua e përbuzur ishte një kërcënim. Muavija vendosi të hiqte qafe Aishen. Muavije planifikoi të hiqte qafe Aishen.

Aishja ishte e ftuar në një darkë fatale. Një gropë u hap nën qilim. Aishja ra në kurth. Sipër Aishes u derdh gurë. Aishen e varrosën të gjallë. Mbi atë vrimë u ndërtua një ndërtesë. Askush nuk e njeh varrin e Aishes deri më sot. Muavija e kishte vrarë Aishen.

 

19. Masakra e Karablas - Jezidi ther nipin e Profetit Husein në Qerbela.

 

Muavija mbretëroi për 20 vjet. Kur vdiq Muaviu, ai la pasardhës të birin e tij Jezidin. Muavija e paralajmëroi Jezidin që të hiqte qafe Imam Husejnin. Jezidi urdhëroi guvernatorin e tij në Medine që të merrte besën nga Imam Huseini.Husejni tha se nuk do ta pranonte Jezidin. Imam Huseini besonte se Jezidi ishte një tiran i keq. Imam Husejni u largua nga Medina me familjen dhe miqtë e tij. Imam Husejni kishte një karvan të madh me mbi 120 burra, gra dhe fëmijë.

Imam Husejni po lëvizte nëpër shkretëtirat përmes Arabisë dhe në Irak dhe drejt kufirit iranian. Jezidi urdhëroi ushtrinë e tij të ndiqte Imam Husejnin. Imam Husejni u ndalua nga ushtria e Jezidit.

Ushtarët kërkuan që ose Imam Huseini ta njihte Jezidin, ose të vdiste. Imam Husejni refuzoi të pranonte Jezidin. Imam Huseini tha më lejoni të largohem nga Perandoria e Jezidit dhe më lejoni të migroj. Ushtarët refuzuan ta linin Imam Husejnin të migronte.

Trupat ndaluan furnizimin me ujë për Imam Husejnin dhe familjen e tij. Husejni dhe grupi i tij i burrave dhe grave të devotshme ishin të etur. Pas tre ditësh, ushtarët e thirrën imam Husejnin që të dilte dhe të luftonte. Më në fund Husejni u vra. Husejni vdiq por nuk iu nënshtrua Jezidit. Ushtria e Jezidit vrau edhe djemtë e tjerë, nipërit, kushërinjtë dhe miqtë e tij.

Gjithsej 72 pasues të Imam Husejnit u therën. U prenë kokat e dëshmorëve dhe u vendosën në shtiza. Kuajt u bënë të vrapojnë mbi trupat e gjymtuar. Ishte më 10 Muharrem. Gratë u kapën robër dhe u tërhoqën zvarrë të Jezidi.

Teksa kalojshin nëpër tregjet e Shamit, njerëzit u tronditën. Jezidi u përpoq ta fshihte krimin nga publiku. Jezidi u ka thënë njerëzve se këto gra ishin nga rebelët e jashtëligjshëm. Gratë u dërguan në pallatin e Jezidit ku ishin ulur të gjithë delegatët.

Motra e Husejnit, Zejnebja ishte në pallat. Ajo u ngrit para popullit. Zejnebja mbajti një predikim sfidues. Ajo u tregoi njerëzve se çfarë i ka bërë Jezidi nipit të shenjtë të Profetit. Zejnebja u tha atyre se kush ishte ajo dhe çfarë lloj personi ishte në të vërtetë Jezidi.

Jezidi u përpoq të heshtë por ai dështoi. Zejnebja e kishte thënë të vërtetën para botës. Fjala u përhap si zjarr. Dinastia Omeya nuk ishte më e sigurt. Revolta ishte e pashmangshme kundër Perandorisë së Keqe.

 

20. Plaçkitja e Medinës – Ushtria e Jezidit plaçkit Medinën, vret burra dhe përdhunon gra.

 

Pas Qerbelasë, njerëzit u tronditën që Jezidi ka vrarë brutalisht familjen e shenjtë të Profetit. Zejnebja e kishte ekspozuar Jezidin. Njerëzit filluan ta kundërshtojnë atë. Perandoria e Jezidit ishte në rrezik.Jezidi u përpoq t'i mbyllte njerëzit në heshtje përmes frikësimit dhe vrasjes. Jezidi urdhëroi ushtrinë e tij të shtypte opozitën. Medina u pushtua. Qyteti i shenjtë ishte qendra e revoltës. Ushtarët e Jezidit përdhunuan gratë, vranë burrat dhe plaçkitën shtëpitë në Medine.

 

21. Shkatërrimi i Kabes – Ushtria e Jezidit shkatërron Kaben, Shtëpinë e Zotit.

 

Pas vrasjes së imam Husejnit, motra e tij Zejnebja kishte zbuluar të keqen e Jezidit. Njerëzit kanë filluar të kundërshtojnë sundimtarët Omeya. Jezidi nuk arriti t'i ndalonte zërat e Husejnit dhe Zejnebit që të flisnin në zemrat e njerëzve. Jezidi u përpoq të shtypte kryengritjen. Ai e shkatërroi Medinën. Tani ushtria e Jezidit u zhvendos në qytetin e shenjtë të Mekës.

Shtëpia e Zotit ishte e rrethuar. Qabaja e shenjtë u shkatërrua nga ushtarët e Jezidit. Jezidi po ndiqte shembullin e Omerit. Omeri kishte djegur shtëpinë e Profetit. Tani Shtëpia e Perëndisë u dogj. Umeti musliman kishte rënë në thellësinë më të ulët të errësirës.

 

22. Imamët e shenjtë të burgosur – Udhëheqësit Omeyad dhe Abbasid burgosin pasardhësit e shenjtë të Profetit.

 

Përfundimisht Omeyadet u rrëzuan nga njerëzit. Në pushtet erdhën fiset Abbasit. Por pas disa vitesh, sundimtarët Abbasit gjithashtu filluan të shtypin familjen e Profetit të shenjtë. Ashtu si Aishja dhe Omejat, edhe Abbasit ishin xhelozë për nderin e lartë që njerëzit i bënin familjes së Profetit.

Publiku i donte pasardhësit e devotshëm të Profetit. Njerëzit i shihnin Imamët si udhërrëfyes të shenjtë dhe mësues të vërtetë të Dijes Hyjnore. Sundimtarët abasidë ishin xhelozë për Aliun. Imamët e prejardhjes së Aliut u burgosën. Këta pasardhës të devotshëm të Profetit u persekutuan në të gjithë Perandorinë.

 

23. Islami i korruptuar – Dijetarët e paautorizuar përpiqen të ndryshojnë historinë dhe doktrinat e Islamit.

 

Njerëzit e shenjtë ose u vranë, ose dështuan. Botës muslimane tani i mungonin mësues të autorizuar nga familja e shenjtë e Profetit. Dijetarët e rremë marrin pozitën si mësues të Islamit.I sajuan gjërat ashtu siç e shihnin të arsyeshme. Njerëzit u detyruan të pranonin. Shkollave dhe kolegjeve iu dha planprogrami qeveritar i cili ishte larg nga e vërteta.